15 maart 2008

J’ ACCUSE

Terwijl de waarschijnlijk-toekomstige coalitiepartners trachten tot een voorlopig regeerakkoord te komen voor een federale regering, trachten twee nieuwsitems elkaar te verdringen als belangrijkste aandachtstrekkers: een peiling van VRT/De Standaard en een interview met Bart De Wever.

Bart De Wever speelt deze keer niet alleen de "Profeet van Vlaanderen" , hij meent bovendien te weten dat België niet meer bestaat. Een staaltje van vunzig propagandistisch wishfull-thinking.

De peiling van VRT/De Standaard -uiteraard slechts een peiling- bevestigt mijn stelling "Vlaanderen, flamingantendictatuur" . Een meerderheid wil een federale kieskring en vindt de staatshervorming niet prioritair. Het aantal dat weigerde deel te nemen aan de peiling was het dubbele van gewoonlijk: de bevolking is het getouwtrek en de flamingante hysterie meer dan beu.

De reactionaire en flamingante houding van CD&V heeft haar progressief kiespubliek verjaagd. Die kiezen voortaan liever voor Groen!. Maar het Vlaams Belang steunt zijn vrienden en stuurt kiezers om het CD&V verlies te compenseren. Ook de omschrijving van CD&V/N-VA als een kartel van politiek-correcte fascisten blijkt te kloppen.

De verschuivingen voltrekken zich binnen flamingante middens: CD&V/N-VA, LDD en Vlaams belang vissen alle drie uit dezelfde vijver. Daarmee is ook de mythe weerlegd dat Vlaanderen communautair zou radicaliseren. CD&V radicaliseert en verjaagt haar progressief-Belgische kiezers, dat wel, maar Vlaanderen kiest voor minstens de helft tegen de flamingante afbraakpolitiek.

Binnen het flamingant-radicaliserende Vlaams kartel, trekt N-VA meer het laken naar zich toe. Niet verwonderlijk, want N-VA bekleedt de functie van flamingante keuringscommissie binnen deze constructie.

Zo komen we terug bij het eerste onderwerp: de glazen bol van "Madame Blanche-De Wever". De historische hallucinaties van Bart De Wever kunnen niet anders dan gelezen of begrepen worden als een onomwonden wens België te vernietigen. Elke stelling van N-VA en van Bart De Wever staat in functie van dat doel. Daarenboven is het duidelijk dat Bart De Wever geen en niet de minste scrupules kent bij het streven naar dat doel.

Tegenover N-VA en tegenover Bart De Wever past dan ook maar één houding: die van een absoluut veto, van een volledige boycot. Iedereen die (nog langer) samenwerkt met een krapuul als Bart De Wever is eveneens een smeerlap, is rot uitschot. De tijd is daar om een definitieve keuze te maken: elk Vlaams politicus, maar ook elk burger, zal vanaf nu in zijn beslissingen en dagelijkse handelingen duidelijk maken waar hij staat in dat verband.

Wie geen probleem heeft met Bart De Wever, is tegen België.

Geen opmerkingen: