23 juli 2014

KONING VAN RECHTS

Dat het aantreden van Filip als koning de aanzet zou worden tot dertig jaar duisternis, was duidelijk nog voor hij een woord gesproken had: de Europese hymne weerklonk immers naast (of in plaats van?) het Belgische volkslied.

Vandaag is een federale coalitie in de maak met een prominente plaats voor de Vlaams-fascisten van N-VA, daarin gesteund door de Mouvement Réactionnair van Charles Michel. Die heeft van de MR een soort Franstalig LDD gemaakt, een achterlijk allegaartje van gewetenloze hyper-kapitalisten. De sympathie van Charles Michel voor het Vlaams-fascisme lijkt vanzelfsprekend.
De Vlaams-fascisten zijn prominent aanwezig in het federale project, en het zou niet verbazen mocht dit een koninklijke wens zijn. N-VA en het Koningshuis delen immers een voorgeschiedenis in de collaboratie en in het anti-Verlichtingsdenken meer algemeen. "De Vlaamse Leeuw" werd door Conscience geschreven met expliciete steun van Leopold I. Of het ultra-montane royaal is of flamingant, het is in elk geval rechts. Anders gezegd: Filip is geen "Koning der Belgen", maar "Koning van Rechts".

Aan Vlaamse zijde is de Vlaams-fascistische regering "Bourgeois I" een feit, in samenwerking met de nu officieel tot het flamingant uitschot behorende VLD. Hun ministers zouden Patrick Dewael en Els Ampe zijn, die daarmee elke vorm van menselijke integriteit verliezen, en niets anders meer zijn dan een schimmige verschijning van in wezen moreel minderwaardige, vuile en smerige opportunisten. Een oprecht liberaal treedt immers niet toe tot een fascistische constructie. Maar zij, zij doen het wel.

De meest voor de hand liggende, en sterkste federale coalitie is een traditionele tripartite. Maar die is niet naar de zin van de werkgevers, die om een bizarre reden de feitelijke politieke macht uitoefenen in ons land. Is dit een (Vlaams-Europese) staatsgreep ?Post Scriptum 25 juli 2014
De twee ministers afgevaardigd door VLD, om CD&V en N-VA aan te vullen, worden uiteindelijk Annemie Turtelbom (ex-CVP) en Sven Gatz (ex-VU). Dat wordt een vrolijk weerzien van voormalige partijgenoten. Zij zullen de  obsessieve passie van Gwendolyn Rutten, nl de kruistocht tegen de sociaal-democratie, mogen vertegenwoordigen.

In het Vlaams-fascisme draait alles rond volksverbondenheid (dwz de ontkenning van de individuele zelfbeschikking)  en poen-profijt. Het is tegelijk geïnstitutionaliseerd conformisme en egoïsme, een haat-cultuur tegen alles wat "on-Vlaams" is. Vlaanderen-fascistenland is vanaf nu een historisch feit.

Het is dan ook deze Vlaams-fascistische haatcultuur die, met medewerking van de MR, haar intrede zal doen in de federale regering, die "Un gouvernement de putes suédoises" zal worden. Het feit dat de MR daarbij de helft van de ministers krijgt, zal wel niet vreemd zijn aan haar motivatie.

Post Scriptum 8 oktober 2014
De "Zweedse Coalitie" lijkt op dit ogenblik een feit, en daarmee krijgt België voor het eerst in zijn geschiedenis een federale extreem-rechtse regering. De regering onder leiding van Charles Michel, zal onder het teken staan van het werkgevers-fascisme. Daardoor onstaat een dubbelfascisme in het noorden van België, dwz het Vlaamse cuultuurfascisme van de regering Geert Bourgeois, gecombineerd met het Europese bedrijfsfascisme van Charles Michel. Vanaf nu is België officieel een fascistische natie: "Le Fascisme Nouveau est Arrivé", met Charles Michel in de rol van Belgische Pinochet, Mussolini of Franco, anders gezegd "une pourriture".

De beste strategie ertegen lijkt me die van de verbrande aarde. Het is best immers dat de werkgevers onthouden dat hun werknemers ook hun consumenten zijn. Wie als werkgever een vriend is van de Zweedse coalitie, is een vijand van de bevolking.Geen opmerkingen: