28 juni 2013

DENDERLEEUW: FASCISTISCH PROEFPROJECT VOOR 2014

De Vlaams-fascisten van Denderleeuw hebben gisteren hun "Manifest" in de gemeenteraad goedgekeurd, een politiek  feit waarvoor ze veel waardering kregen van de plaatselijke fractie van het Vlaams Belang.

Hun "Vlaams Manifest" leest als een uitgesproken voorbeeld van taal-fascisme. Wettelijk afdwingbaar is het niet, maar de Vlaams-fascisten van Denderleeuw mikken op  informele  en emotionele chantage: het concept "ongepast" moet de klus maar klaren, want ze weten maar al te goed dat er geen wettelijke basis bestaat voor hun bestuurlijke extravaganties. Bij sommige zinnetjes in het Manifest is het nodig even in de wang te knijpen en in de ogen te wrijven om er zeker van te zijn of men wel leest wat er daadwerkelijk staat. In de CD&V-tekst bv, vindt men:

3.3.4. De inwoners worden uitgenodigd sympathie te laten blijken voor handelaars die rekening houden met [de Vlaamse vereisten].

3.5.1. (…). Van alle inwoners wordt verwacht dat ze zich in het Nederlands uitdrukken.(…).

3.5.2. Op 11 juli, (…), worden de inwoners en handelaars gevraagd de vlag van de Vlaamse Gemeenschap uit te hangen. (…).

Op het eerste zicht zou men kunnen denken dat dit manifest niet de minste relevantie heeft, aangezien het overduidelijk uit zieke en achterlijke geesten is ontsproten, een geval van anekdotische, plaatselijke mafkezerij. Jammer genoeg is er niets minder waar, omdat de partijen die het hebben goedgekeurd, ook de partijen zijn die de volgende Vlaamse Regering van 2014 gaan vormen, nl. de "Nieuwe Vlaamse Concentratie" van N-VA, CD&V en VLD. Wie wil weten wat het Vlaanderen van morgen is, kijkt vandaag naar de fascisten van Denderleeuw. Die is een plaatselijk proefproject voor een bredere politiek na 2014.

Van partijen als Sp.a en Groen! valt geen alternatief te verwachten, want die zijn  even Vlaams, alleen wat "anders". De "Nieuwe Vlaamse Concentratie", met waardering en steun van het Vlaams Belang, wil een "Extreem-rechts" of "Vlaams Vlaanderen". Sp.a en Groen! willen een "Ander Vlaanderen". Raymond van het Groenewoud zong: "Vlaanderen Boven !". Maar mijn leuze is: "Vlaanderen kan mijn kloten kussen !". Wat mij interesseert is de toekomst van België en het welzijn van mensen, ongeacht hun taal:

"A rose by any other name, would smell as sweet"

Mijn stem in 2014 zal dan ook  Blanco zijn. Binnen de huidige politieke puinhoop aan Nederlandstalige zijde, is geen "Vlaamse" partij, of geen "Vlaams" politicus een stem waard. En dat gaat nog even zo blijven... .


(Foto: Jan De Dier, notoir Vlaams-fascist en burgemeester van Denderleeuw - bron: Belga)
Geen opmerkingen: